preskoči na sadržaj

Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna

Vijesti

Završila mobilnost u sklopu 5. ERASMUS+ projekta Umjetnici za umjetničko obrazovanje

Autor: Davor Kliman, 21. 2. 2020.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika od 1. 6. 2019. do 31. 5. 2020. provodi peti projekt u okviru EU programa Erasmus + naziva Umjetnici za umjetničko obrazovanje 5.

Ovim projektom je omogućena 2-tjedna inozemna mobilnost 50 učenika i 10 nastavnika iz 5 hrvatskih škola primijenjenih umjetnosti u svrhu provođenja stručne prakse pod mentorstvom profesionalnih likovnih umjetnika u Litvi, Sloveniji, Njemačkoj i Austriji.

Petu godinu za redom HDLU je nositelj konzorcija koji okuplja 5 škola diljem Hrvatske: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, Škola likovnih umjetnosti u Splitu, Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula; te 2 inozemne partnerske organizacije NEXT – verein fuer zeitgenoessische kunst iz Austrije te Kulturno izobraževalno društvo KIBLA, VSI ARTKOMAS iz Litve te Kunstakademie Bad Reichenhall iz Njemačke.

EU projekt Umjetnici za umjetničko obrazovanje 5 je projekt koji se nastavlja na Umjetnici za umjetničko obrazovanje 1, 2, 3 i 4 te ima za cilj nadopuniti obrazovni kurikulum za zvanja slikarski, kiparski i grafički dizajner relevantnim znanjima i vještinama kako bi učenici po završetku škole bili konkurentniji na tržištu rada odnosno pri nastavku školovanja na tercijarnoj razini. U odnosu na prethodne godine u mobilnost smo uključili i učenike i nastavnike s grafičkih odjela svih škola. Ove godine je broj učenika koji će sudjelovati na mobilnosti (50), a priliku za stručno usavršavanje u Njemačkoj dobit će i 10 nastavnika stručnih predmeta.

Prva grupa učenika iz Pule i Rijeke svoju mobilnost u Grazu završila je 1. veljače  2020. pod vodstvo nastavnika Denisa Sardoza i Marijane Vargić Petričušić.  Mobilnost  se sastojala od 14-dnevne stručne prakse koja se odvijala u umjetničkim ateljeima pod nadzorom mentora, profesionalnih likovnih umjetnika. Uz praksu, mobilnost je sadržala bogati kulturološki program koji je uključivao organizirane posjete muzejima i galerijama, razglede grada, upoznavanje lokalnih umjetnika i kulturnih institucija te aktivnosti povezivanja s lokalnom zajednicom.

Na mobilnosti sudjelovali su  učenici Škole primijenje umjetnosti i dizajna u Puli: Amra Levak, Ana Kuna, Gaia Komšo, Katarina Paus, Luanna Počerek, Maja Mičić, Manuela Malbašić , Mia Kujundžić, Nina Maria Milotić, Sebastijan Žamarija; i učenici Škole primijenjen umjetnosti iz Rijeke: Dora Miletić, Lorna Drašković, Ema Cvetković, Ivona Čolakovac, Aneta Kos, Karlo Ninić, Hela Zornada, Paula Jakubin, Rea Bartulović i Sara Pecija.

Projekt je  financiran u okviru programa Erasmus +, najvećeg program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport koji obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine.


Izvor: Davor Kliman


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Forum
Korisni linkovi


CMS za škole logo
Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna / Radićeva 19, HR-52100 Pula / www.ss-primijenjenihumjetnostiidizajna-pu.skole.hr / ured@ss-primijenjenihumjetnostiidizajna-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju